MVV haalt Surinaams international terug naar Nederland

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Niet één, niet twee maar drie nieuwe namen in de selectie van MVV. Onder hen ook een international. De club uit Maastricht is daarmee bijzonder actief op de transfermarkt.

MVV krijgt er een heuse international bij. Het gaat om Roland Alberg. De Surinaams international ging vorig jaar een avontuur in India aan bij Hyderabad FC. Nu keert Alberg een half jaar later weer terug in Nederland. Bij MVV lag er een tweejarig contract voor hem klaar. De 31-jarige Alberg lijkt daarmee zijn loopbaan in Nederland af te sluiten. Al is dat nog geen garantie. Zo speelde hij in het verleden al voor Elazigspor (Turkije), Philadelphia Union (VS), CSKA Sofia (Bulgarije) en Panionios FC (Griekenland). In Nederland was hij actief bij Excelsior, ADO Den Haag en Roda JC.

Op woensdag wist MVV al succesvol te shoppen in de eigen provincie. Er kwamen twee spelers over van provinciegenoot Roda JC. Het gaat om de jongelingen Nicky Soure (middenvelder) en Mart Remans (aanvaller). Beide hadden in het Parkstad Limburg Stadion weinig toekomstperspectief. In Maastricht hopen ze hun loopbaan nieuw leven in te blazen.

Voor de 23-jarige Remans lag in Maastricht een driejarig contract klaar. De transfer is niet heel verrassend te noemen. Deze hing al even in de lucht. Ook al omdat Remans vorig seizoen op huurbasis speelde bij TOP Oss. Hij scoorde in Oss elf keer. Daar werkte hij al samen met Klaas Wels welke dit seizoen samen met Regillio Vrede de scepter zwaait in De Geusselt. Voor Soure lag er een eenjarig contract in Maastricht klaar met een optie voor nog een jaar.

MVV hoopt de goede seizoenstart in de Keuken Kampioen Divisie morgen een vervolg te geven. Nummer zeven MVV gaat op bezoek bij nummer zeventien FC Volendam. Na drie duels in de Keuken Kampioen Divisie staat de teller op zes punten. MV