NAC Breda en Feyenoord doen opnieuw zaken

NAC Breda doet opnieuw zaken met Feyenoord. Na Ramon Hendriks maakt ook Marouan Azarkan de overstap van Rotterdam naar Breda.

De negentienjarige Azarkan staat te boek als een groot talent. Op zeventienjarige leeftijd maakte hij in december 2019 al zijn debuut in De Kuip. Toch bleef een doorbraak vooralsnog uit. Dit seizoen kwam hij tot slechts één invalbeurt. Nu biedt NAC Breda de kleine aanvaller de kans in de Keuken Kampioen Divisie.

Maurice Steijn: “Marouan is een technisch vaardige speler. Een echte dribbelaar zogezegd. Hij kan zowel op links- als rechtsbuiten uit de voeten en is erg goed in de kleine ruimtes. We zijn blij dat hij morgen aansluit. Met zijn komst zijn nu vrijwel alle posities dubbel bezet en het is aan de spelers om de concurrentie aan te gaan en uit te vechten wie er moet spelen.”

Azarkan: “Ik ben een creatieve aanvaller die graag rechtsbuiten speelt, maar ook links uit de voeten kan. Ondanks dat ik niet de grootste ben, compenseer ik dat met techniek en snelheid. Ik houd ervan om mannetjes te passeren en de tegenstander op te zoeken. NAC is natuurlijk een geweldig mooie club die nog altijd bovenin meedoen. Het lijkt mij een heel mooi podium om mijzelf te laten zien. Het doel is natuurlijk promoveren met NAC.”