NAC Breda heeft voormalig smaakmaker Sparta op proef

In de zoektocht naar versterking is NAC Breda uitgekomen bij Loris Brogno. De Belgische aanvaller zit zonder club nadat zijn contract bij Beerschot VA afliep. NAC Breda kan de aanvaller derhalve transfervrij aantrekken.

De 28-jarige aanvaller stond de afgelopen drie seizoenen onder contract bij Beerschot. Een vaste waarde werd de buitenspeler echter niet. Hij kwam tot 52 duels, waarin hij 8 keer tot scoren kwam. Ook gaf Brogno 5 assists. Van die 52 duels speelde hij er het afgelopen jaar 16 op het hoogste niveau van België. In de Jupiler Pro League kwam hij in 804 minuten tot 3 goals en 3 assists.

Mocht Brogno een contract afdwingen in Breda dan is dat niet zijn eerste avontuur in Nederland. Eerder stond hij tussen 2015 en 2018 al onder contract bij Sparta Rotterdam. Daar kwam hij tot 88 duels, verdeeld over de Eerste Divisie én Eredivisie. De voormalig speler van Lommel United, OH Leuven en RAEC Mons maakte er zelfs zoveel indruk dat hij een transfer naar Beerschot verdiende. Niet zo gek ook met 27 goals en 20 assists bij Sparta.