NAC Breda kondigt Seuntjens officieel aan

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Eindelijk gaat Ralf Seuntjens in zijn eigen Breda spelen. De transfer van De Graafschap naar NAC Breda hing al een aantal dagen in de lucht. Vandaag werd deze ook officieel door NAC Bred aangekondigd.

De bijna 32-jarige Seuntjens is de aanvoerder én topscorer van De Graafschap. De huidige nummer twee van de keuken Kampioen Divisie had graag met Seuntjens de stap naar de Eredivisie gemaakt. De aanvaller legde echter een aanbieding om zijn aflopende contract te verlengen naast zich neer. Hij ging in gesprek met NAC uit zijn geboortestad Breda. En dat leidt nu tot een contract bij de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie. Saillaint detail, het verschil tussen beide clubs is vier punten. Eind maart treffen ze elkaar in Breda.

Volgens NAC Breda waren de club en Seuntjens ook in 2014 en 2019 al dichtbij een overgang. Nu komt het definitief tot een transfer. Seuntjens maakt deze zomer transfervrij de overstap naar Noord-Brabant. Het was namelijk altijd al een droom voor de aanvaller om in het geel-zwart te kunnen spelen. Dat leidt nu tot een contract voor twee seizoenen met een optie op een derde jaar. Daarmee lijkt Seuntjens zijn loopbaan in zijn geliefde Breda te gaan afsluiten.

Maurice Steijn: “Ik ben uiteraard ontzettend blij dat Ralf komt. Voor de club, maar ook voor Ralf zelf. Voor hem is dit natuurlijk thuiskomen na al die jaren. We hopen op een paar hele mooie en succesvolle jaren, samen met Ralf. ”

Ralf Seuntjens: “Heerlijk! Na al die jaren kan ik aankomende zomer eindelijk zeggen dat ik NAC-speler ben. Het is een droom die uitkomt om te spelen voor deze club. Het voelt voor mij als thuiskomen, ondanks dat ik nooit eerder voor NAC heb gespeeld. Thuis in Breda en thuis bij mijn club. Ik zie er erg naar uit om volgend seizoen in een vol Rat Verlegh Stadion in het geel-zwart de trap op te komen.”