NAC Breda zwaait Noors jeugdinternational uit

Manneshotit / Red Bull Content Pool

NAC Breda zwaait Colin Rösler uit. De centrale verdediger uit Noorwegen gaat in eigen land spelen bij Lillestrøm SK. Daar lag voor hem een contract klaar tot 2024.

Colin Rösler is geboren in Berlijn. Als zoon van de Duitse oud-voetballer Uwe Rösler lag voetbal altijd voor de hand. Zijn vader sloot zijn actieve loopbaan in Noorwegen af en zou daar ook zijn trainersloopbaan beginnen. Het is dan ook logisch dat zoon Colin zijn eerste stappen op een Noors voetbalveld zetten. Later zou hij ook uitkomen voor vertegenwoordigende elftallen van Noorwegen.

Al op jonge leeftijd trok Colin Rösler naar de jeugdopleiding van Manchester City waar hij tot Onder 23 verbleef. In 2019 volgde een transfervrije overstap naar NAC Breda. Na 48 officiële duels volgt nu een transfervrije overgang naar Lillestrøm SK. Rösler had in Noord-Brabant nog een contract tot het einde van het seizoen. In tegenstelling tot vorig seizoen was hij dit jaar niet zeker van een basisplaats. NAC Breda heeft bij een eventuele toekomstige transfer wel een doorverkooppercentage bedongen.

Daarmee zwaait NAC Breda opnieuw een jonge verdediger transfervrij uit. Wel heeft het net zoals bij het zomers vertrek van Robin Schouten (23) naar het Deense SønderjyskE in de toekomst nog recht op een klein percentage van een eventuele transfersom/