NEC moet tijdelijk op zoek naar nieuw onderkomen

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Groot nieuws uit Nijmegen. Het stadion van NEC, De Goffert, zal voorlopig gesloten blijven. Dat is de gezamenlijke conclusie van omgevingsdienst ODRN en de eigenaar van het stadion, de gemeente Nijmegen. Hierdoor moet NEC mogelijk één of meerdere thuiswedstrijden buiten Nijmegen gaan spelen.

Woordvoerder Nick van der Cammen van NEC: “We begrijpen de keuze van de gemeente om het stadion tot nader order te sluiten. Voor ons is het van belang dat er gedegen onderzoek wordt uitgevoerd, waarbij in de toekomst de veiligheid van iedereen in het stadion gewaarborgd moet zijn.”

Afgelopen weekend had er bijna een ramp plaatsgevonden in De Goffert. De fans van Vitesse waren zo uitzinnig na de zege van hun club op de aartsrivaal dat een gedeelte van de tribune het begaf. Dit tot grote schrik van de analisten op ESPN.

https://twitter.com/ESPNnl/status/1449749127793946632

Uitwijklocatie

Het is nog onbekend waar NEC haar thuiswedstrijden gaat afwerken. De club is sinds gisteren in gesprek met de KNVB en andere clubs. Afgezien van aartsrivaal Vitesse is het dichtbij zijnde stadion dat van TOP Oss. De afstand tussen Nijmegen en Oss is 35 kilometer. Den Bosch is 15 kilometer verder.

Overigens blijft het hoofdgebouw van NEC, waar de receptie, kantoren en horeca, zich bevindt open.

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: NEC moet tijdelijk op zoek naar nieuw onderkomen | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.