NEC rekent af met Roda JC en mag blijven dromen

NEC heeft de finale van de playoffs om promotie naar de Eredivisie bereikt. Op eigen veld won NEC met 3-0 van Roda JC.

De ploeg uit Nijmegen ging als nummer zeven de playoffs in. Na het uitschakelen van Almere City moest vandaag een andere verrassing er aan geloven. Roda JC ging zelfs als nummer acht de playoffs in maar wist wel te winnen van nummer drie De Graafschap. Goppel was toen met twee goals de grote man.

Vandaag was NEC echter een maatje te groot voor Roda JC. De Goffert was het decor voor een gezellige avond voetbal. De fans op de tribune konden dan ook wel genieten van het spel van de thuisploeg. De ploeg van Rogier Meijer had bij rust al een 2-0 voorsprong in handen en die kwam niet meer in gevaar. Roda JC kwam namelijk niet in het spel voor.

Na vijf minuten spelen greep NEC al het initiatief. De negentienjarige verdediger Bart van Rooij opende met een fantastische goal de score. Op slag van rust, diep in blessuretijd, maakte Rangelo Janga er 2-0 van. Aan alle spanning kwam in de tweede helft een einde. Jonathan Okita wist net als eerder in Almere tot scoren te komen.

NEC kan nu rustig achterover leunen. De Gelderse ploeg treft zondag in de finale om promotie / degradatie de winnaar van FC Emmen – NAC Breda. Het zal sowieso een uitwedstrijd zijn. Zowel FC Emmen (Eredivisie) als NAC Breda (vierde) eindigen in het reguliere seizoen hoger.