NEC weet smaakmaker El Karouani te behouden

Credits: Marco Oomen Fotografie

Een flinke opsteker voor NEC. De club heeft Souffian El Karouani langer aan zich weten te binden. De linksback met Marokkaanse roots maakt dit seizoen indruk in Nijmegen. Hij is uitgegroeid tot een vaste waarde en wordt gezien als één van de revelaties van de Keuken Kampioen Divisie.

El Karouani maakt wekelijks indruk. Dat is ook andere clubs opgevallen. En met een aflopend contract lonkte ook een transfervrije overstap. Voor zijn ontwikkeling ziet El Karouani echter voorlopig nog een toekomst in Nijmegen. De in Den Bosch verdediger weet wat hij kan verwachten en voelt zich in De Goffert nog niet uitgeleerd. Vandaag zette hij zijn handtekening onder een contract tot de zomer van 2023 met een optie voor nog eens een jaar.

Algemeen directeur Wilco van Schaik is uiteraard blij. De directeur van NEC op de eigen site: “Souffian is een speler die een eigen weg heeft afgelegd richting het profvoetbal. Hij heeft hard voor zijn carrière moeten werken en veel moeten overwinnen. Dat zegt veel over zijn persoon en karakter. De overtuiging en energie die hij met zich meebrengt helpt hem én ons elftal, waardoor hij veel toevoegt aan ons spel. Souffian beschikt over specifieke kwaliteiten die in het hedendaagse voetbal van belang zijn. We zijn blij dat we dit grote talent voor langere periode aan ons kunnen binden. Samen gaan we verder om onze ambities te verwezenlijken!”

De twintigjarige verdediger: “Ik ben heel trots dat ik mijn contract heb verlengd. Dit seizoen heb ik een basisplaats gekregen van de trainer en voel ik ontzettend veel vertrouwen. Ik heb hier hard voor gewerkt en ben blij dat ik wederom veel stappen in mijn ontwikkeling heb gezet. De komende jaren moet ik deze lijn doorzetten en elke dag alles geven.”