Nederlands getint Toulouse mag dromen van promotie

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Toulouse FC heeft vandaag een enorme stap gezet richting een mogelijke terugkeer naar de Ligue 1. Op eigen veld werd nummer drie Clermont met 3-2 verslagen. Alle goals van Toulouse werden gescoord door Nederlanders.

Branco van den Boomen maakte afgelopen zomer de overstap van De Graafschap naar Frankrijk. De middenvelder zette Toulouse vandaag na vijf minuten op voorsprong. Op slag van rust maakte Clermont gelijk. Van den Boomen zou echter vlak na rust de thuisploeg op voorsprong zetten. Stijn Spiering maakte er vervolgens 3-1 van door een strafschop te benutten. Clermont scoorde nog de 3-2 maar verder kwam het niet.

Toulouse FC is in handen van de Amerikaanse investeringsmaatschappij RedBird. Die wil zo spoedig mogelijk terugkeren naar de Ligue 2. Door vandaag met 3-2 te winnen is de tweede plaats stevig in handen van Toulouse. Het verschil met nummer drie Clermont is namelijk vijf punten. In de Ligue 2 promoveren net zoals dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie de nummers één en twee.

https://twitter.com/ToulouseFC/status/1355540593607372800