Nieuw buitenlands avontuur voor Joop Gall

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Een nieuw avontuur voor Joop Gall. De 58-jarige oefenmeester is aangesteld als de nieuwe trainer van PSM Makassar, dat op het hoogste niveau uitkomt in Indonesië. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Bij PSM Makassar is Gall niet de enige Nederlander. Bij de zevenvoudig kampioen van Indonesië staat namelijk ook twee Nederlandse spelers onder contract. Het gaat om Wiljan Pluim en Anco Jansen. Laatstgenoemde verruilde afgelopen zomer NAC Breda voor een Indonesisch avontuur. Eerder kwam de 32-jarige aanvaller uit voor  Zwolle, FC Groningen, Cambuur, Veendam, De Graafschap, Roda JC, het Turkse Boluspor en FC Emmen.

PSM Makassar  maakt een teleurstellend seizoen door. De club staat elfde op het hoogste niveau van Indonesië. Het Indonesische voetbal is de afgelopen jaren steeds meer in trek bij Nederlandse voetballers. Zo spelen Nick Kuipers en Marc Klok bij topclub PERSIB Bandung. Die club strijdt samen met promovendus Bhayangkara FC om de titel. Afgelopen seizoen waren ook Melvin Platje en Geoffrey Castillion actief in de Bri Liga 1.

De afgelopen jaren was Gall actief als jeugdtrainer in China. Guangzhou City FC, dat eerder nog Guangzhou R&F heette, was zijn werkgever. Eerder was Gall nog werkzaam als hoofdtrainer bij BV Veendam, FC Emmen en Go Ahead Eagles. Naast zijn Chinese avontuur was hij ook trainer bij het Oekraïense PFK Stal Kamyansk.