Nieuw shirt voor nationale team van Kaapverdië

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Het nationale team van Kaapverdië komt in de toekomst nog beter voor de dag. De nationale bond, volmondig Federação Cabo-verdiana de Futebol, heeft samen met kledingsponsor Tempo Sport een pareltje afgeleverd.

De afgelopen jaren heeft Kaapverdië bewezen niet alleen een populaire vakantiebestemming te zijn. Op voetbalvlak is de eilandengroep enorm gegroeid. Dat heeft alles te maken met een groot aantal spelers met een dubbele nationaliteit. Begin volgend jaar neemt het deel aan de Afrika Cup. In de groepsfase zijn Ethiopië, Burkino Faso en het Kameroen van André Onana de tegenstanders. De kans is groot dat het land met Burkino Faso moet strijden om een plekje achter Kameroen voor de knockout fase.

Het nieuwe shirt van Kaapverdië is via Twitter gepresenteerd. Het shirt werd gepresenteerd met de veelzeggende tekst: 10 eilanden, 1 natie en 1 droom. Het Nederlandse voetbal kent een lange geschiedenis met Kaapverdisch. Dat heeft alles te maken met een grote Kaapverdische gemeenschap in Rotterdam. International Garry Mendes Rodrigues, nu Olympiakos, is daar een mooi voorbeeld van. Net zoals Jamiro Monteiro. De voormalig middenvelder van Cambuur en Heracles Almelo speelt al weer enkele jaren in de MLS bij Philadelphia Union.

De selectie bevat met Jeffry Fortes (De Graafschap) nog iemand die in Nederland is geboren. Daarnaast heeft Fortuna Sittard met Lisandro Semedo ook een Kaapverdisch international onder contract. De 25-jarige aanvaller is echter geboren in het Portugese Setúbal.

https://twitter.com/fcfcomunica/status/1473641754985480200