‘Nieuw Spaans avontuur voor Royston Drenthe’

Royston Drenthe gaat opnieuw aan de slag in Spanje. De middenvelder van Kozakken Boys staat op het punt om een contract te tekenen bij Racing Murcia. Die club komt uit op het derde niveau van Spanje. Dat meldt het zeer betrouwbare Twitter account Feyenoord Transfermarkt.

Drenthe begon zijn loopbaan bij Feyenoord. De jeugdinternational maakte in De Kuip zonder grote indruk dat Real Madrid aanklopte. Later kwam hij nog op huurbasis uit voor Hercules Alicante en Everton. Daarna ging het bergafwaarts en kwam hij nog uit voor clubs in Rusland, Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten. In 2016 leek hij zijn loopbaan te beëindigen. In 2018 dook hij echter weer op bij Sparta in de Eerste Divisie. Sinds 2019 is hij actief bij Kozakken Boys in de Tweede Divisie.

Vandaag stapte de 33-jarige Drenthe in het vliegtuig richting Spanje. Real Murcia moet de nieuwe club van Drenthe gaan worden. Die club wil promotie bewerkstelligen naar het tweede niveau van Spanje, Segunda División A.

Nieuw competitiestructuur

Het derde niveau van Spanje bestaat uit 103 clubs verdeeld over 10 regionale competities. Real Murcia staat momenteel vierde in één van deze regionale groepen. Andere bekende namen in de competitie van Murcia zijn Cordoba, Sevilla B en Lorca Deportiva. Aan kop gaat stadsgenoot UCAM Murcia CF. In het seizoen 2007-2008 kwam de club nog uit in de Primera División.

Murcia kan versterking goed gebruiken. Het Spaanse voetbalsysteem gaat namelijk ook nog eens op de schop. Real Murcia wil na dit seizoen uitkomen in de Primera División RFEF. Dat worden 2 competities van ieder 20 clubs. Daaronder volgen de regionale competities. Dit seizoen wordt er dus niet alleen gespeeld om promotie maar ook om kwalificatie om bij de beste clubs van de afdeling te horen. Een mooie uitdaging voor Drenthe.

https://twitter.com/FeyenoordTM/status/1346816491644215301