Nieuwe goaltjesdief voor VVV Venlo

Manneshotit / Red Bull Content Pool

VVV Venlo heeft razendsnel geschakeld na de blessure van Sven Braken. De aanvalsleider raakte vorig weekend voor langere tijd geblesseerd. Nu moet Erik Sorga voor de doelpunten in Noord-Limburg gaan zorgen.

De 22-jarige Sorga groeide uit tot een sensatie in zijn eigen land. In Estland scoorde hij aan de lopende band. Na in de jeugd al record aan record te rijgen voor FC Flora Tallinn, deed hij dat later ook voor het eerste elftal. Bij FC Flora Tallinn scoorde hij tussen 2016 en 2019 78 keer in 91 duels. Het leverde hem uiteindelijk een transfer op naar de Major League Soccer. DC United was zijn volgende club en in 2020 maakte hij ook zijn debuut. Die MLS club verhuurt Sorga nu aan VVV Venlo om ervaring op te doen.

“We hadden Erik al een tijdje in beeld. Hij heeft ongelofelijke cijfers laten zien tijdens zijn periode in Estland en is écht een beloftevolle speler. Een spits die past in ons systeem. Een doelgerichte, technisch vaardige spits, die beschikt over een goed schot en een absoluut neusje voor goals”, licht technisch manager Stan Valckx toe in het persbericht.

Sorga is achtvoudig international van Estland.