Nieuwe kans voor Başacıkoğlu in Eredivisie

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Opvallend nieuws uit Almelo. Heracles Almelo heeft namelijk de komst aangekondigd van Bilal Başacıkoğlu. De in Zaanstad geboren aanvaller keert na een verblijf van drie jaar in Turkije terug in de Eredivisie.

Başacıkoğlu brak in Nederland door bij SC Heerenveen. Daarna volgde een teleurstellend avontuur bij Feyenoord. De buitenspeler met Turkse roots speelde er tussen 2014 en 2018 maar kon zijn belofte nooit inlossen. Na zijn vertrek bij Feyenoord speelde de buitenspeler in Turkije voor Kayserispor, Trabzonspor en het afgelopen half jaar bij Gaziantep FK. Met een bak aan ervaring keet de 26-jarige aanvaller nu weer terug in Nederland.

“Hier wil ik weer aantonen wat ik kan”, vertelt Basaçikoglu op de website van Heracles. “Als ik de oude Bilal kan laten zien ben ik er zeker van dat ik veel kan betekenen voor Heracles Almelo. Ik weet dat dit een warme club is die spelers een kans geeft. Hopelijk gaan we er samen iets moois van maken. Ik ben een man van de assists, maar pak ook graag een doelpunt mee.”

Technisch directeur Tim Gilissen: “Bilal is 26 jaar oud, heeft ervaring en kan kwaliteit toevoegen aan onze selectie. Hij heeft een stormachtig begin van zijn carrière gehad en kwam via sc Heerenveen en Feyenoord in het buitenland terecht. We kennen Bilal van zijn tijd in de Eredivisie en hebben ook zijn laatste jaren uitgebreid geanalyseerd. Het is aan ons om hem weer op zijn oude niveau te krijgen. Dat moet hij vooral zelf doen, maar daar gaan wij hem als club bij helpen.”

In Almelo tekende de transfervrije aanvaller een contract voor twee seizoenen. Er is ook een optie voor nog een jaar opgenomen. Bilal Başacıkoğlu was in het verleden jeugdinternational van Turkije. Ondanks een selectie bij het nationale team maakte hij daar nog niet zijn debuut.