Nieuwe koper meldt zich voor ADO Den Haag

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Er is een nieuwe potentiele koper voor ADO Den Haag. Het gaat om de Amerikaanse investeringsmaatschappij Pacific Media Group die al een aantal clubs in Europa in bezit heeft. Eerder werd het bedrijf ook al nadrukkelijk gelinkt aan een overname van FC Den Bosch.

Het is duidelijk dat de huidige eigenaar van ADO Den Haag, het Chinese United Vansen (UVS) uit de club wil stappen. Eerder werd al een akkoord bereikt met het Nederlands-Zwitserse investeringsmaatschappij Cosinus Group Capital Partners. Een overname ging echter niet door nadat die partij volgens diverse bronnen niet aan haar betalingsverplichtingen wist te voldoen. Maar er gloort dus hoop.

Overname ADO Den Haag kost 10 miljoen euro

Een overname van ADO Den Haag is niet makkelijk. En bijzonder complex. Om eigenaar te worden van de hekkensluiter van de Eredivisie is circa 10 miljoen euro nodig, zo heeft het Algemeen Dagblad becijfert. Om United Vansen tevreden te stellen zal een bedrag van minimaal 5 miljoen euro moeten worden betaald. Daarnaast moet het een achtergestelde lening van UVS aan ADO Den Haag van 1,7 miljoen euro overnemen. Tot slot gaf United Vansen aan ADO Den Haag eerder ook al een liquiditeitsgarantie van 2 miljoen euro. Aan dat bedrag heeft United Vansen nog niet voldaan maar dat is wel broodnodig.

Pacific Media Group is al zeer actief in het Europese voetbal. Zo heeft het aandelen in het Belgische KV Oostende, het Engelse Barnsley FC, het Franse AS Nancy, het Deens Esbjerg en het Zwitserse FC Thun.

1 Trackback / Pingback

  1. ADO Den Haag Online: Nieuwe koper meldt zich voor ADO Den Haag | ADO Den Haag Nieuws

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.