Nieuwe tegenslag voor FC Twente

Opnieuw een flinke tegenvaller voor FC Twente. De Tukkers zien nu ook Julio Pleguezuelo wegvallen. De Spaanse verdediger heeft een knieblessure opgelopen. Hierdoor komt hij dit seizoen niet meer in actie.

De 24-jarige Pleguezuelo is een vaste waarde in het elftal van FC Twente. Hij kwam dit seizoen al tot negentien competitieduels. De verdediger stapte in 2019 transfervrij over van Arsenal. In Enschede groeide hij al snel uit tot basiskracht. Zo ook dit seizoen onder Ron Jans.

Julio Pleguezuelo op de website van FC Twente: “Deze blessure is natuurlijk een grote teleurstelling. Dinsdag tijdens de training had ik last van mijn knie, maar ik had geen idee dat ik er zo lang uit zou zijn. We zaten in een wat mindere fase met de ploeg en dan wil je er juist zijn. Het is heel spijtig dat dat dit seizoen niet meer kan. Ik moet de knop omzetten en ik ga direct werken aan mijn herstel. Gelukkig is een operatie niet noodzakelijk.”

Ron Jans: “Het zit duidelijk even niet mee. Allereerst is het een grote teleurstelling voor Julio, hij is er altijd voor het team. Hij speelt het liefst centraal in de verdediging, maar toen we aan hem aan de zijkanten nodig hadden, klaagde hij nooit. Voor ons is het een grote aderlating, Julio is op zijn jonge leeftijd eigenlijk al een van de routiniers. Hij heeft mij al meteen aangegeven sterk terug te komen. Wij wensen hem veel sterkte bij zijn herstel. Het is nu aan ons om goed met deze teleurstelling om te gaan, want wij moeten door. Er is nog veel om voor te spelen.”

Het contract van Pleguezuelo loopt na dit seizoen af. FC Twente heeft wel een eenzijdige optie dit met een jaar te verlengen. Eerder speelde hij in de jeugd van Espanyol, Atletico Madrid en FC Barcelona.