‘Nigel Robertha trekt definitief naar Dinamo Zagreb’

Na maanden van geruchten lijkt de kogel dan eindelijk door de kerk. Nigel Robertha gaat Levski Sofia verlaten voor de Kroatische topclub Dinamo Zagreb. Dat meldt de Bulgaarse krant NovSport.

De geruchten over een vertrek van Robertha uit Bulgarije waren er al langer. Aanvankelijk wilde Dinamo Zagreb de aanvaller met een optie tot koop huren. Dat werd door Levski Sofia geweigerd maar de gesprekken gingen door.

De kampioen van Kroatië, Dinamo Zagreb, betaalt nu volgens Bulgaarse media een transfersom van circa 950.000 euro. Ook SC Cambuur zal meedelen in de transfer. Dat was in 2019 de afspraak toen de Friezen zaken deden met Levski Sofia. Aangezien Robertha de gehele jeugdopleiding van Feyenoord doorliep krijgen ook zij een opleidingsvergoeding.

Met Dinamo Zagreb is Robertha volgende maand actief in de Europa League. het Russische Krasnodar is dan de tegenstander. Daarnaast ondervind het in de eigen competitie felle concurrentie van Osijek en Gorica.

De 22-jarige Robertha werd eerder ook gelinkt aan Ferencvaros, MOL Fehervar en Rode Ster Belgrado. De voetbalbond van Curacao hoopt dat Robertha op korte termijn ook zijn debuut voor het nationale team gaat maken.