Nu ook Franse interesse voor toptarget FC Groningen

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

FC Groningen grijpt mogelijk toch naast Delaho Irandust. Volgens Zweedse media hebben vooral Dinamo Kiev en Toulouse FC zeer concrete belangstelling.

FC Groningen is het al even eens met BK Häcken over een transfersom van ruim 1 miljoen euro. Toch is er nog altijd geen witte rook. Er werd al eerder gesuggereerd dat de Zweedse club de belangstelling van FC Groningen zou willen gebruiken om de interesse in haar sterspeler te versnellen.

Dat lijkt te zijn gelukt. Inmiddels zou Dinamo Kiev al een beter persoonlijk voorstel aan de 21-jarige Irandust hebben gedaan, zo meldt Aftonbladet. Bij de Oekraïense topclub kan Irandust een veelvoud verdienen dan wat hij in Groningen zal krijgen. In Kiev lonkt een jaarsalaris van circa 400.000 euro.

Naast FC Groningen en Dinamo Kiev is nu ook Toulouse FC in de markt. De club is afgegleden naar de League 2 maar barst van de ambities. Daarnaast heeft het een lange traditie van spelers uit Zweden. Toulouse staat na 20 duels op een tweede plaats in League 2, alleen Manchester City filiaal Troyes staat hoger.

In het perspectief van dit nieuws is het niet gek dat FC Groningen om zich heen kijkt. Zo wordt in Belgische media geschreven over interesse van FC Groningen in Benson Manuel van Antwerp.