Offside: Russische club aast UFC legende

Khabib Nurmagomedov wordt gezien als één van de beste UFC vechters ooit. De man uit Dagestan, die onder andere Conor McGregor wist te verslaan, besloot onlangs zijn loopbaan te beëindigen. Stiekem hoopt de UFC nog op een terugkeer.

Khabib stelde bij zijn afscheid dat hij een andere sport ambieert. Daarbij werd nadrukkelijk voetbal genoemd. Die openlijke sollicitatie heeft nu een reactie opgeleverd. Het Russische FC Kamaz wil de voormalig vechtsporter wel vastleggen. Althans dat valt te lezen op de Instagram pagina van FC Kamaz. De club speelt op het derde niveau van Rusland.

De grote vraag is of Khabib iets voelt voor een overgang naar met alle respect het derde niveau van Rusland. Daarnaast kan ook de reisafstand tussen Dagestan en Tatarije, ruim 2.000 kilometer, hem doen afschrikken.

Een mogelijke switch van Khabib naar het voetbal is vergelijkbaar met Usain Bolt. Net als de snelste man ter wereld lijkt ook de UFC-legende niet geboren voor het voetbal. Het zou voor FC Kamaz wel een enorme promotiestunt zijn wanneer één van de beste MMA vechters daadwerkelijk bij de club gaat voetballen.

Khabib weet hoe het is om met bekende spelers op het veld te staan. Voor het goede doel stond hij al eens zij aan zij met Clarence Seedorf