Ole Tobiasen kan razendsnel weer aan de slag

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Opvallend nieuws uit Denemarken. Ole Tobiasen is namelijk gespot bij Odense BK. De Deense oefenmeester, die na zijn actieve loopbaan in Nederland bleef, zou daarmee razendsnel weer kunnen terugkeren in het betaald voetbal. Eerder deze week werd hij vanwege teleurstellende resultaten ontslagen bij Almere City.

Op dit moment is Jakob Michelsen nog de trainer van Odense. De veertigjarige oefenmeester is bezig aan zijn derde seizoen. Dat lijkt ook zijn laatste te worden. Het strijdt met Randers, SönderjyskE, FC Nordsjaelland en Aalborg om de laatste twee plekken voor de Kampioensronde. De eerste vier zijn ongenaakbaar en vooralsnog staat Odense met een zesde plaats op de juiste positie.

Op Twitter circuleert een hardnekkig gerucht rondom Tobiasen en Odense. De 45-jarige Tobiasen werd met een auto met Nederlands kenteken gespot bij Odense. Er zou sprake zijn van een onderhoud met de clubleiding van Odense. Mocht Tobiasen aan de slag gaan bij Odense dan gaat hij werken met Mart Lieder. Onze landgenoot speelt sinds begin 2020 in Denemarken. De man van Tess Wester (keepster Nederlandse handbaldames) kwam in Nederland uit voor Vitesse, RKC Waalwijk en FC Dordrecht.

Vandaag won Almere City zonder Tobiasen met 4-1 van Excelsior. Faris Hammouti scoorde twee keer. Nummer drie Almere City blijft daarmee druk houden op nummer twee De Graafschap. Het verschil tussen De Graafschap en Almere City is één punt. De Graafschap speelde een wedstrijd minder.