Ondanks vertrekt van concurrent sluit Vlap aan bij reserves

Michel Vlap lijkt zijn langste tijd bij Anderlecht te hebben gehad. Ondanks het vertrek van een concurrent zit onze landgenoot niet bij de wedstrijdselectie van Anderlecht. Hij sluit vandaag aan bij de reserves die spelen tegen Lierse Kempenzonen.

In de zomer van 2019 betaalde Anderlecht nog zeven miljoen euro aan SC Heerenveen. Vlap begon goed in Brussel maar raakte steeds verder in de vergetelheid. Er wordt openlijk gesproken over ‘werklust, nederigheid en intensiteit’. De 23-jarige Vlap heeft dit seizoen pas vier keer een basisplaats gehad. Daarnaast viel hij drie keer in. Ook opvallend, hij maakte maar eenmaal de negentig minuten vol. Dat was in de openingsronde tegen KV Mechelen.

Toch had niemand verwacht dat Vlap dit weekend in de selectie van Vincent Kompany zou ontbreken. Paars-Wit verkocht eerder deze week concurrent Percy Tau aan het Engelse Brighton. Kompany geeft echter de voorkeur aan Ait El Hadj. In Belgische media wordt zelfs gesteld dat de pas zestienjarige Mario Stroeykens inmiddels hoger in de pikorde staat.