Ontdekker Groeneveld, Musaba en Tresor vertrekt bij NEC

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Opvallend nieuws uit Nijmegen. Vanwege een verschil in ambitie scheiden de wegen tussen NEC en hoofdscout Nick Kersten. Daarmee komt er een einde aan een verblijf van bijna 14 jaar.

De 36-jarige Kersten bouwde een mooi CV op in Nijmegen. Al sinds 2007 was hij als scout aan de jeugd verbonden. In 2014 werd hij hoofdscout en drie jaar later werd hij zelfs manager scouting. Ook was hij na het vertrek van technisch directeur Remco Oversier samen met algemeen directeur Wilco van Schaik jaren verantwoordelijk voor het technisch beleid van NEC. Na de komst van Ted van Leeuwen als technisch directeur veranderde de rol van Kersten.

NEC maakte de afgelopen jaren indruk op de transfermarkt. Zo maakten Arnaut Groeneveld en Anthony Musaba transfer naar respectievelijk Club Brugge en AS Monaco. Groeneveld maakte indruk in Brugge en maakte al snel de overstap naar Engeland. Daar speelt hij momenteel bij Bournemouth. Daarnaast kwam ook Mike Trésor Ndayishimiye uit zijn koker. De Belgische middenvelder maakte vooral in 2019-2020 grote indruk bij Willem II.

Dit seizoen zijn Elayis Tavsan en Jordy Bruijn blikvangers. Daarnaast maakten ook een groot aantal spelers vanuit de jeugdopleiding de overstap naar het eerste elftal. Voorbeelden hiervan zijn Ferdi Kadioglu, Bart van Rooij, Dirk Proper, Souffian El Karouani en Thomas Beekman.

Verschil in ambitie

Nick Kersten: “Toen ik mijn eerste stappen zette in De Goffert had ik nooit verwacht ruim veertien jaar later en een berg aan ervaring rijker naar buiten te lopen. De afgelopen jaren heb ik mezelf op vele manieren ontwikkeld en steeds iets meer op de voorgrond geacteerd. De afgelopen jaren heeft dat geleid tot transfers waar ik, in combinatie met het doorstromen van de vele jeugdspelers, altijd met een trots gevoel op zal terugkijken.”

Kersten vervolgt: “Toen de RvC de zoektocht startte naar een nieuwe technisch directeur had niemand op voorhand voorzien dat dat een lange zoektocht zou worden. Nadat deze functie werd ingevuld zou mijn takenpakket veranderen, terwijl het mijn ambitie is om meer verantwoordelijkheid te dragen. Vandaar dat ik toen heb gezegd graag verder te kijken. Ik wil graag iedereen bedanken met wie ik in het verleden heb samengewerkt en in het speciaal de mensen die me de afgelopen jaren de kansen hebben gegeven waardoor ik me op deze manier heb mogen ontwikkelen. N.E.C. zal voor altijd in mijn hart zitten.”