Ook Halil Dervişoğlu vertrekt bij FC Twente

FC Twente moet deze transferperiode alsnog de transfermarkt op. Voor de derde keer in korte tijd is er een aanvallende huurling vertrokken. Aanvaller Halil Dervişoğlu is door het Engelse Brentford teruggeroepen. De verwachting is dat onze landgenoot wordt verkocht aan een club uit zijn vaderland.

Na Lazaros Lamprou en Alexander Jeremejeff vertrekt nu dus ook Halil Dervişoğlu voortijdig uit Enschede. Ook de 21-jarige Dervişoğlu kwam veel minder aan spelen toe dan verwacht. De voormalig speler van Sparta kwam begin oktober pas naar Enschede maar kon ook geen basisplaats afdwingen.

“Ik heb daar geen moeite mee”, zegt technisch directeur Jan Streuer in gesprek met Tubantia. “Je moet graag voor Twente willen spelen, aan ongemotiveerde spelers hebben we niks. Ik vind het prima. Financieel is dit goed.”

“De club heeft zich gemeld, maar het was wel zo netjes geweest als hij ons ook nog even had ingelicht”, zo vervolgt Streuer. “Ik heb de speler een paar keer gebeld, maar hij heeft niet teruggebeld.”

FC Twente is in ieder geval al in gesprek met een nieuwe aanvaller. “Of we er nu nog een tweede bijhalen, gaan we bekijken”, aldus Streuer. “De eerste nieuweling is er volgende week en hij kan wel leven met zijn rol.”

In Turkse media wordt Alanyaspor in verband gebracht. De Turks jeugdinternational zou dan aan de slag gaan bij de verrassende koploper van de Turkse Super Lig. Daarbij moet wel worden gezegd dat Galatasaray, Besiktas en Fenerbahce minder verliespunten hebben. Deze clubs moeten nog twee duels ten opzichte van Alanyaspor goed maken.