Ook MLS lonkt naar Nigel Robertha

Er lonkt een mooie transfer voor Nigel Robertha. Onze landgenoot werd de voorbije maanden al gelinkt aan een groot aantal clubs. Nu zou er ook concrete belangstelling uit de Major League Soccer.

De 23-jarige aanvaller verruilde in 2019 Cambuur voor Levski Sofia. De Bulgaarse topclub verkeert financieel in zwaar weer en heeft een uitgaande transfer nodig. Robertha vertegenwoordigt de meeste waarde in de selectie van Levski Sofia en kan dan ook vertrekken. Levski Sofia hoopt circa 1 miljoen euro te incasseren. Dat is minder dan zijn huidige transferwaarde.

De voormalig jeugdspeler van Feyenoord werd de voorbije maanden al gelinkt aan Dinamo Zagreb en Partizan Belgrado. Nu wordt in Amerikaanse media gemeld dat DC United interesse heeft. Een mogelijke transfer is ook goed nieuws voor Cambuur en Feyenoord die ook een gedeelte van de transfersom zullen incasseren.

DC United staat sinds kort onder leiding van Hernán Losada. De voormalig speler van Anderlecht presteerde als trainer goed bij Beerschot. Dat leidde nu tot een transfer naar de MLS. Mogelijk wordt Robertha zijn eerste grote aankoop.

Robertha hoopt op korte termijn ook zijn debuut te maken voor het nationale team van Curacao. In de MLS speelt momenteel ook al doelman Eloy Room. Hij is naast doelman van Curacao ook keeper van kampioen Columbus Crew.