Ook Telstar wil zich verbinden aan Vrouwen Eredivisie

Credits: Ronald Gringhuis - http://www.ronaldgringhuis.nl/

Damesvoetbal wint in rap tempo aan populariteit in Nederland. Na het succes van de Oranje Leeuwinnen krijgt ook de Vrouwen Eredivisie steeds meer uitstraling. Waar het jarenlang leuren was om een competitie op te zetten, willen nu steeds meer profclubs zich aansluiten. Nu heeft ook Telstar aangegeven vanaf 2022-2023 aan deze competitie te willen deelnemen.

Telstar heeft een aanvraag verzonden naar de KNVB. Nu nog speelt Telstar Vrouwen bij de Beloften, het voorportaal van de Vrouwen Eredivisie. Na enkele jaren van voorbereiding en twee seizoenen deelname aan de Beloftencompetitie is de organisatie opgebouwd voor de spelen in de Eredivisie. Telstar stelt dat het met haar sponsors, een uitgebreide technische en medische staf plus een regionale opleiding van hoge kwaliteit alles in huis heeft.

In de Pure Energie Vrouwen Eredivisie spelen nu 9 teams, Telstar gaat voor plek 10. De competitie wordt door de KNVB langzaam uitgebreid zodat kwaliteit kan groeien. Dit jaar is Feyenoord ingestapt én direct met verrassend goede resultaten. Naast nieuwkomer Feyenoord bestaat de Vrouwen Eredivisie uit Ajax, PSV, FC Twente, ADO Den Haag, PEC Zwolle, VV Alkmaar, SC Heerenveen en Excelsior/Barendrecht.

Telstar heeft direct ambities. Net als bij de mannen wil het namelijk een trendsetter worden. Zo kondigt Telstar in het persbericht aan direct te willen verrassen.  De club zou een vrouwelijke hoofdtrainer willen aanstellen. Bij groen licht van de KNVB zal daar meer duidelijkheid over worden gegeven.

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: Ook Telstar wil zich verbinden aan Vrouwen Eredivisie | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.