Opnieuw geen speeltijd voor Padt en Pinas

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Sergio Padt en Shaquille Pinas hadden hun Bulgaarse avontuur toch heel wat anders voorgesteld. Het tweetal verruilde deze zomer de Eredivisie voor de Bulgaarse grootmacht PFK Ludogorets. Beide zijn nog niet onomstreden.

De 31-jarige Padt verruilde deze zomer FC Groningen voor de tienvoudig kampioen van Bulgarije. Daarbij moet worden gesteld dat Ludogorets nu al tien jaar op rij kampioen is geworden. Ondanks die overmacht in Bulgarije was men al langere tijd op zoek naar een nieuwe eerste doelman. De club ging dan ook heel ver om Padt te verleiden.

Padt hoopte bij zijn tweede buitenlandse avontuur, eerder kwam hij uit voor het Belgische Gent, ook op Europees voetbal. Padt was weliswaar basiskracht in twee van de drie Bulgaarse competitieduels. In de strijd om de Bulgaarse Super Cup maar ook in de voorrondes van Champions League voorronde kwam hij niet in actie. Daar gaat de voorkeur uit naar Kristijan Kahlina.

Ook voor de 23-jarige Pinas is het nog niet wat hij had gehoopt. Na de degradatie van ADO Den Haag lonkte Champions Leauge met Ludogorets. Pinas werd echter niet ingeschreven voor voor de Champions League. En net als in Padt kwam ook de Surinaams internatinoal in de efbet Liga alleen in de eerste twee duels in actie. Tegen CSKA Sofia zaten zowel Padt als Pinas niet bij de selectie.

Wie al wel in de voorronde van de Champions League in actie kwam is Elvis Manu. De voormalig speler van Feyenoord speelt sinds augustus 2020 in Bulgarije. Daar wordt hij in Europees verband vaak als supersub gebruikt. Zo scoorde hij een belangrijke goal tegen de Sloveense kampioen NS Mura.

Toch mag het Nederlandse drietal nog altijd dromen van de Champions League. Ludogorets verraste vriend en vijand door Olympiakos uit te schakelen. De Griekse topclub ging na een strafschoppenserie kopje onder. Nu volgen nog twee duels met als inzet een plekje in de groepsfase van de Champions League. Tegenstander is Malmö FF dat over twee duels te sterk was voor de Schotse kampioen Rangers FC. Bij de Zweedse topploeg behoorde Sergio Peña nog niet tot de selectie. De international van Peru verruilde FC Emmen vorige week voor Malmö FF. Dat was te kort dag om hem nog in te schrijven.

Door de overwinning tegen Olympiakos is Ludogorets sowieso verzekerd van de groepsfase van de Europa League. Hopelijk met een Nederlands tintje. Sowieso levert dat Ludogorets al vijf miljoen euro aan Europese startgelden op.