Opvallend: basisspeler VVV Venlo kiest voor lucratief avontuur

Venue of the Red Bull Winning 5 Finale in Doha, Qatar // Sharbel Najem / Red Bull Content Pool

VVV Venlo gaat afscheid nemen van Evert Linthort. De pas twintigjarige middenvelder kiest voor een lucratief avontuur in het Midden-Oosten. Dat meldt De Limburger.

Bij Al-Ittihad Kalba uit de Verenigde Arabische Emiraten ligt een zeer lucratief contract voor hem klaar. De middenvelder kan voor liefst 2.5 jaar tekenen. Bij Al-Ittihad Kalba komt Linthorst zijn oud-ploeggenoot Penny Mlapa tegen. De club staat achtste in de UAE Gulf League. Linthorst pakte vandaag al het vliegtuig naar het Midden-Oosten.

De transfer is niet alleen vanwege zijn leeftijd opvallend. Linthorst is ook nog eens basisspeler bij VVV Venlo. Hans de Koning maakte van Linthorst in 16 van de 19 duels in de Eredivisie gebruikt. Afgelopen woensdag stond hij op het middenveld in de 4-1 gewonnen wedstrijd tegen Vitesse.

Evert Linthorst had bij VVV Venlo nog een contract tot de zomer van 2022. Met zijn aanstaande vertrek levert hij dus nog een mooi transfersom op. Die zal vermoedelijk ergens tussen de 500.000 en 1 miljoen euro bedragen. Hierdoor is het vrijwel zeker dat VVV Venlo haar topscorer Giorgos Giakoumakis niet hoeft te verkopen.