Opvallend: Belgisch international stopt na dit seizoen

Opvallend nieuws uit België. Steven Defour heeft besloten na dit seizoen te stoppen als voetballer. De middenvelder is pas 32 jaar maar kampt te veel fysieke ongemakken.

Defour komt dit seizoen uit voor KV Mechelen. De voormalig international: “Dit is het dus, aan het einde van het seizoen hang ik mijn schoenen aan de haak. Door omstandigheden moet je soms sneller keuzes maken dan je van plan was. De dagelijkse fysieke pijn maakte het onmogelijk om de prestaties te leveren die ik van mezelf verwacht. De mentale weerbaarheid die nodig is om steeds terug te keren na grote en kleine blessures zakte steeds verder weg. Dan is de deze keuze helaas snel gemaakt.

De 52-voudig international van België kan terugkijken op een mooie loopbaan. Defour begon als jeugdspeler bij KV Mechelen, om via KRC Genk en en Standard Luik echt door te breken. Al op achttienjarige leeftijd maakte hij zijn debuut voor de Rode Duivels. In Luik verdiende hij een transfer naar FC Porto. Later speelde hij ook bij Anderlecht, Burnley en Antwerp.