Opvolger Botman keert terug naar eigen land

Credit: kikaberenactie.nl

Niet elke aankoop van SC Heerenveen is direct een schot in de roos. Joaquín Fernández is zonder een officiële wedstrijd te spelen namelijk alweer vertrokken uit Friesland.

Fernández werd in het Abe Lenstra Stadion binnengehaald als de vervanger van Sven Botman. De verdediger kwam echter al snel niet meer voor in de plannen voor bij het eerste elftal. Door het stopzetten van de beloftencompetitie vanwege corona ging SC Heerenveen op zoek naar alternatieven.

De 22-jargie verdediger gaat weer in eigen land spelen. Dat doet het bij een satellietclub van Manchester City. Montevideo City Torque huurt de Uruguyaanse verdediger voor de rest van dit kalenderjaar. Het is onbekend of de club ook een optie tot koop heeft bedongen. Daarmee keert hij na een aantal maanden al weer terug naar Uruguay waar hij eerder actief was voor CA River Plate.

Technisch manager Gerry Hamstra: ‘Voor Joaquin is het belangrijk om weer aan spelen toe te komen zodat hij zich kan blijven ontwikkelen. Montevideo City is onderdeel van de City Football Group en hanteert een Europese speelstijl. We denken dat deze verhuur in de huidige situatie het beste voor hem is. Uiteraard wensen we Joaquin heel veel succes en zullen we zijn verrichtingen nauwlettend in de gaten houden.’