Oranje wint ruim van voetbaldwerg Gibraltar

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Oranje heeft het treffen met Gibraltar met grote cijfers gewonnen. De start was nog aarzelend maar in de tweede helft kon Gibraltar aan de kant worden gezet. Het betekent dat Oranje met 0-7 won.

Opvallend genoeg was het bij rust allerminst briljant. Er waren voldoende kansen maar nauwelijks doelpunten. Na 45 minuten spelen stond het elftal van Frank de Boer in en tegen voetbaldwerg Gibraltar met slechts 0-1 voor. Alleen Steven Berghuis wist de doelman van Gibraltar te passeren. Daarmee lijkt Berghuis los in Oranje. Afgelopen weekend scoorde hij pas voor het eerst namens Nederland. Na zijn goal tegen Letland moest nu Gibraltar er aan geloven.

In de rust bleef Dumfries in de kleedkamer achter. De Boer koos voor een extra middenvelder in de vorm van Gravenberch. Niet veel later moest ook Daley Blind naar de kant. Met op het oog een zware knieblessure moet de speler van Ajax zich laten vervangen. Frank de Boer besloot om met Malen een extra aanvaller in de ploeg te brengen.

Dat betaalde zich uit. In negen minuten kwam Oranje maar liefst vier keer tot scoren. Luuk de Jong tekende op aangeven van Berghuis voor de 0-2 net zoals afgelopen weekend tegen Letland. Later volgden ook goals van Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en Donyell Malen. Daarmee stond er na 64 minuten spelen alsnog een acceptabele 0-5 op het bord.

Het werd voor Gibraltar echter nog veel erger. Door goals van invaller Donny van de Beek en later Memphis Depay werd het 0-7 voor Oranje. Daarmee deed Oranje precies wat er werd gevraagd. Een grote zege tegen de voetbaldwerg neerzetten.

Naast de ruime zege was er nog een flinke opsteker voor Oranje. Elders in Europa wist Turkije op eigen veld niet te winnen van Letland. Het werd 3-3, nadat het enige tijd nog 2-0 voor Turkije had gestaan. Na de eerdere nederlaag van Oranje in Turkije loopt het nu dus twee dure punten in. Aan Turkse zijde was er een invalbeurt voor Feyenoord middenvelder Orkun Kokcu.