Orlando City bevestigt komst Van der Water

© Orlando City SC

Orlando City SC heeft de komst van Silvester van der Water officieel aangekondigd. Daarmee komt voor de 24-jarige buitenspeler een droom in vervulling. De speler maakt de overstap van Heracles Almelo naar de Major League Soccer. Bij Orlando City gaat hij een aanval vormen met Nani en een andere nieuweling, Alexandre Pato.

Afgelopen zomer waagde Orlando City al meerdere pogingen om Van der Water naar Florida te halen. Ook de rappe buitenspeler zag een overstap naar de Verenigde Staten helemaal zitten. Toch kwam Orlando City niet tot een vergelijk met Heracles Almelo. Dat had er ook mee te maken dat Heracles toen al Cyriel Dessers en Mauro Junior kwijt was geraakt. Van der Water reageerde teleurgesteld maar werd uiteindelijk weer basiskracht. De contacten met Orlando City bleven warm en nu komt het dan daadwerkelijk tot een droomtransfer.

De voormalig speler van Almere City zette vandaag zijn handtekening onder een driejarig contract in Orlando. De MLS club heeft ook nog een optie op een vierde seizoen genomen. Van der Water had een aflopende verbintenis bij Heracles Almelo. Met deze overgang ontvangt de club nog een bescheiden transfersom. Het is onbekend wat Heracles ontvangt.

Van der Water: “Ik heb veel geleerd bij deze club. Zowel fysiek als mentaal ben ik sterker geworden. Ik ben dan ook blij dat Heracles Almelo mij de kans heeft geboden me hier verder te ontwikkelen.”

Technisch directeur Tim Gilissen: “Hij kwam van een niveau lager en had in het begin logischerwijs even tijd nodig. Daarna heeft hij laten zien van waarde te zijn voor Heracles Almelo met onder meer veel doelpunten en assists. Hij heeft zich daarmee in de kijker gespeeld van andere clubs.”