Oud publiekslieveling Vitesse duikt op in Zuid Korea

Vitesse keuken kampioen divisie

Valeri Qazaishvili vervolgt zijn loopbaan in Zuid Korea. De voormalig publiekslieveling van Vitesse gaat aan de slag bij Ulsun Hyundai. De Koreaanse club kroonde zich vorig jaar tot winnaar van de Aziatische Champions League. Bij die club is Dave Bulthuis een vertrouwd gezicht in de defensie.

In totaal stond de inmiddels 28-jarige Qazaishvili zes seizoenen onder contract in Arnhem. In 2011 maakte hij de overstap vanuit Georgië naar de Gelredome. Al snel liet hij zien een bijzondere techniek te hebben. Tegelijkertijd was hij soms iets te flegmatiek. Het resulteerde uiteindelijk toch 104 duels in de Eredivisie. Namens Vitesse kwam hij 25 keer tot scoren. Ook gaf hij 9 assists. In Arnhem groeide hij ook uit tot international van Georgië. Inmiddels heeft hij ruim 50 caps achter zijn naam.

In het seizoen 2016-2017 sneed Vitesse in haar selectie. Qazaishvili trok tijdelijk naar de Poolse topclub Legia Warschau met wie hij in de Champions League uitkwam. Na zijn avontuur in Polen trok hij in de zomer van 2017 definitief de deur achter zich dicht in Arnhem. De flankspeler trok naar de Verenigde Staten. Hij speelde in totaal vier seizoenen bij San Jose Earthquakes in de MLS. In 90 duels kwam hij tot 26 goals en 12 assists. Deze zomer maakte hij gebruik van zijn transfervrij status en maakt de overstap naar Azië.