Pascal Struijk blijft twijfelen over voetbaltoekomst

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Pascal Struijk gaat niet met Jong Oranje naar het EK. De 21-jarige verdediger heeft nog geen keuze gemaakt tussen Nederland en België. Hij wil langer bedenktijd. De soap rond de verdediger van Leeds United gaat dus nog even door.

Struijk heeft een Nederlands paspoort maar werd geboren in België. Dat was voor de Belgische voetbalbond KBVB aanleiding om contact met Struijk en zijn management op te nemen. Dat heeft alles te maken met het feit dat de jaren bij de defensie van de Rode Duivels beginnen te tellen. Roberto Martínez, bondscoach van België, zou al met Struijk hebben gesproken.

Ondanks dat gesprek leek Struijk te gaan kiezen voor Oranje. Zaakwaarnemer Tim Vrouwe bestrijd dat in gesprek met De Telegraaf: “Deze is namelijk om diverse redenen niet eenvoudig. Hij voelt zich absoluut gevleid door uitnodiging Jong Oranje. Maar als hij hiervoor in actie komt, kan hij niet meer uitkomen voor België. Het A-elftal van één van deze grootmachten is het hoofddoel voor Pascal.”

De voormalig jeugdspeler van ADO Den Haag en Ajax heeft in ieder geval een Belgisch paspoort aangevraagd. Daarna gaat hij de sportieve plannen van Nederland en België vergelijken. Vrouwe: “En pas dan kan hij echt een definitieve keuze maken.”