PEC Zwolle bijna rond met aanvallende versterkingen

Manneshotit / Red Bull Content Pool

De selectie van PEC Zwolle lijkt deze winter een metamorfose te ondergaan. De Blauwvingers staan onderaan de Eredivisie. Er moet dan ook iets gebeuren. Het startseizoen voor een drukke transferperiode is gegeven.

PEC Zwolle behaalde in de eerste achttien duels van het seizoen 2021-2022 slechts zes punten. Ook scoorde het slechts 9 keer. Veel minder dan elke andere club. Het is dan ook niet gek dat PEC Zwolle achttiende staat. De achterstand op de veilige vijftiende plek is al tien punten. Immers, ook dit jaar degraderen de nummers zeventien en achttien. De nummer zestien gaat promotie / degradatie spelen.

De hekkensluiter van de Eredivisie staat op het punt zich aanvullend te versterken. Oussama Darfalou  moet op huurbasis overkomen van Vitesse. De 28-jarige aanvaller is ook dit jaar geen vaste waarde in Arnhem. Daarnaast wil PEC Zwolle ook Max de Waal huren van Ajax. In de eerste seizoenshelft maakte De Waal zijn goals in de Keuken Kampioen Divisie bij Jong Ajax.

Met de komst van twee extra aanvallende opties kan trainer Dick Schreuder weer vooruit. Het ligt voor de hand dat PEC Zwolle meer spelers wil aantrekken.