PEC Zwolle en FC Groningen doen zaken: keeper naar Overijssel

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

PEC Zwolle heeft razendsnel een vervanger gevonden voor Michael Zetterer. De eerste doelman van de Blauwvingers werd door Werder Bremen voortijdig teruggehaald van zijn verhuurperiode. PEC Zwolle schakelde snel door en hoopt op korte termijn Nigel Bertrams te presenteren.

De 28-jarige Nigel Bertrams zou deze zomer uit zijn contract lopen bij FC Groningen. Wel had de club nog een optie voor nog een jaar. De voormalig keeper van Willem II, NAC Breda, FC Nordsjaelland, De Graafschap en MVV gaat in Zwolle een contract tekenen tot het einde van het seizoen. PEC Zwolle heeft een optie voor nog een seizoen.

Bertrams moet in Zwolle de concurrentie aangaan met Xaxier Mous. De 25-jarige Mous begon het seizoen 2019-2020 nog als basiskracht maar verloor uiteindelijk zijn plek aan Zetterer. Gisteren bij absentie van Zetterer stond Mous direct weer onder de lat.

Daarbij lijkt Mous een streepje voor te hebben ten opzichte van Bertrams. De nieuwe keeper heeft niet heel veel ervaring in een eerste elftal. De teller staat op 44 duels in de Keuken Kampioen Divisie en 27 duels in de Eredivisie.

FC Groningen heeft niet moeilijk gedaan bij de transfer. Met Sergio Padt en huurling Per Kristian Bratveit heeft de club al twee volwaardige eerste doelmannen.