PEC Zwolle en Van Wermeskerken vinden elkaar

Sai van Wermeskerken gaat dan toch helemaal nergens naar toe. Vandaag werd bekend dat de 26-jarige verdediger zijn contract bij PEC Zwolle toch gaat verlengen. Eerder leek de Japanse back juist transfervrij uit Zwolle te vertrekken.

Van Wermeskerken verlengde zijn contract met twee seizoenen. Technisch manager Mike Willems van PEC Zwolle: “Het is prachtig dat we samen al zo vroeg in het jaar rond zijn gekomen over een nieuw contract. De cijfers van Sai in het huidige en vorige seizoen spreken boekdelen.”

Ook de in Nederland geboren verdediger die in Japan opgroeide is blij: “De afgelopen anderhalf jaar heb ik me goed kunnen ontwikkelen en dat resulteerde in een vaste basisplaats. Op de rechtsbackpositie kan ik goed uit de voeten en probeer ik iedere wedstrijd weer alles te geven voor het team en de supporters.”

De voormalig speler van Dordrecht en Cambuur: “Ik zit hier goed op mijn plek, dus voor mij is het een logische stap om mijn contract te verlengen. Daarbij is het mijn persoonlijke ambitie om de komende periode alles te geven, om zo in aanmerking te komen voor een plek in de nationale selectie van Japan. Ik kijk dan ook uit naar de toekomst hier in Zwolle, waarbij de focus natuurlijk ligt op de tweede seizoenshelft, waarin ik mij nog meer wil laten zien.”

Van Wermeskerken miste dit seizoen nog geen minuut.