PEC Zwolle presenteert Benson Manuel

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

PEC Zwolle heeft beet. Benson Manuel maakt de overstap van Antwerpen naar Zwolle. De Blauwvingers huren de snelle buitenspeler tot het einde van het seizoen. Er is geen optie tot koop bedongen.

De 23-jarige Manuel geldt nog altijd als de recordaankoop van Royal Antwerp FC. The Great Old betaalde ooit drie miljoen euro aan Genk voor de voormalig Belgisch jeugdinternational. Een succes werd het niet. Toch was er met name uit Nederland voldoende belangstelling. Naast PEC Zwolle waren ook Fortuna Sittard en last minute FC Groningen die interesse hadden.

Manuel op de website van PEC Zwolle: “De Nederlandse competitie volg ik op de voet en ik heb veel goede dingen gezien en gehoord over PEC Zwolle. Het is een ploeg die graag de bal heeft en wil voetballen op de helft van de tegenstander. Die aanvallende stijl past in mijn straatje. Daarnaast volgt de club mij al langere tijd intensief en daar straalt vertrouwen uit. De keuze had ik dan ook snel gemaakt.”

Eerder deze transferperiode hengelde PEC Zwolle al Virgil Misidjan en Thomas Buitink binnen. PEC Zwolle kan nog niet direct gebruik van Manuel maken. Hij zal eerst nog in quarantaine gaan.