PEC Zwolle stelt Bert Konterman aan

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

PEC Zwolle heeft zoals verwacht Bert Konterman tot het einde van het seizoen aangesteld als trainer. De voormalig jeugdinternational komt over van de KNVB waar hij verschillende jeugdelftallen onder zijn hoede had.

Konterman begon zijn loopbaan ooit in Zwolle. In totaal speelde hij er vier seizoenen. Later was hij onder meer actief voor Feyenoord, Glasgow Rangers en het Nederlands Elftal. De vijftigjarige Konterman kon dan ook geen ‘nee’ zeggen tegen een lokroep van de Blauwvingers. “Hier is het als voetballer voor mij allemaal begonnen en het voelt dan ook goed om tijdelijk terug te keren op het oude nest”, aldus Konterman op de website van PEC Zwolle. “Er valt in deze periode veel te winnen.”

In Zwolle is Konterman de tijdelijke opvolger van Johan Stegeman, die eerder deze maand op non-actief werd gezet. Gisteren stond Leeroy Echteld voor de groep. Onder leiding van de voormalig assistent van Stegeman werd SC Heerenveen met 4-1 naar huis gestuurd. Echteld draagt nu het stokje over van Konterman.  “Bert is op dit moment de meer dan geschikte kandidaat voor de vacante positie. Hij komt uit de regio en kent de club door en door.” aldus technisch manager Mike Willems. “Bert weet wat er nu van hem gevraagd wordt en kan zijn expertise overbrengen op de spelersgroep.”

PEC Zwolle is na de zege van gisteren de nummer twaalf van de Eredivisie. Met 26 punten hoeft PEC Zwolle vooralsnog niet naar beneden te kijken. Nummer zestien Willem II heeft tot dusver 14 punten. Na dit seizoen wordt Art Langeler de nieuwe trainer in Zwolle. Vermoedelijk zal Konterman dan net als Echteld aanblijven als assistent.

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: PEC Zwolle stelt Bert Konterman aan | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.