PEC Zwolle wacht grote metamorfose

PEC Zwolle wacht deze zomer een ware metamorfose. De Blauwingers hebben de aflopende contract van maar liefst negen spelers opgezegd.

Toch zijn er ook spelers die blijven. De optie in het aflopende contract van doelman Mike Hauptmeijer is gelicht. De keeper ligt hierdoor tot medio 2022 vast bij de club. Ook lopen er nog gespreken met aanvoerder en clubicoon Bram van Polen. De insteek is een zestiende seizoen in Zwolle. Ook met middenvelder Thomas van den Belt is PEC Zwolle nog in gesprek.

De aflopende verbintenissen van Mike van Duinen, Xavier Mous, Reza Ghoochannejhad, Thomas Lam, Virgil Misidjan, Jesper Drost, Clint Leemans, Marc-Olivier Doue en Nigel Bertrams worden om uiteenlopende redenen niet verlengd. Naast het negental vertrekken ook een aantal huurlingen. Het gaat om Thomas Buitink (Vitesse), Immanuel Pherai (Borussia Dortmund), Benson Manuel (Antwerp) en Slobodan Tedic (Manchester City).

Het zou betekenen dat maar liefst dertien spelers komend seizoen niet meer in Zwolle actief zijn. Om die reden houdt PEC Zwolle dan ook een slag om de arm.

Technisch manager Mike Willems: “Onze selectie ondergaat komende zomer een metamorfose. Deze keuze wordt bewust gemaakt omdat we samen met de nieuwe trainer voor een frisse start gaan. Om de transformatie kracht bij te zetten dienen we nu eerst van deze spelers afscheid te nemen, waarmee we in ons salarishuis ruimte creëren. Van de vertrekkende spelers waren we met Virgil Misidjan en Benson Manuel graag verder gegaan, alleen is dat op dit moment financieel onhaalbaar gebleken. Met Slobodan Tedic en Manchester City zijn we in gesprek en verwacht ik wel tot een nieuwe overeenkomst te komen.”