PEC Zwolle zet Stegeman per direct op non-actief

John Stegeman is niet langer trainer van PEC Zwolle. De oefenmeester kreeg eerder al te horen dat zijn contract aan het einde van het seizoen niet verlengd zou worden. Nu is echter vandaag na de 3-2 nederlaag tegen FC Emmen duidelijk geworden dat hij op non-actief is gezet.

Na de nederlaag in en tegen Emmen staat PEC Zwolle dertiende in de Eredivisie. De club moet nadrukkelijk naar beneden gaan kijken. In 2021 werd in negen duels maar één keer gewonnen. Het is aan de opvolger van Stegeman om het tij te doen keren. PEC Zwolle heeft nu nog tien punten voorsprong op nummer zestien Willem II. Vorig jaar eindigde PEC Zwolle in de eerder afgebroken Eredivisie als vijftiende.

Daarmee komt na nog geen anderhalf jaar een einde aan het dienstverband van Stegeman in Zwolle. De Blauwvingers pikten hem in de zomer van 2019 op bij aartsrivaal Go Ahead Eagles. Met de club uit Deventer liep hij net promotie mis. Stegeman was in Zwolle de opvolger van Jaap Stam.

Eerder was de 44-jarige Stegeman in de Eredivisie werkzaam bij Heracles Almelo. Bij die laatste club was hij eerder ook assistent-trainer en trainer van het beloftenelftal.

PEC Zwolle hoopt op korte termijn een nieuwe trainer aan te stellen.