Petrovic kiest voor nieuwe keeperswissel bij Willem II

Willem II krijgt voor de derde keer dit seizoen een nieuwe eerste doelman. Zeljko Petrovic kiest ervoor om nieuweling Arijet ‘Aro’ Muric eerste doelman te maken. De Zwitserse doelman met roots in Kosovo kwam vorige maand op huurbasis over van Manchester City.

Willem II begon het seizoen met Robbin Ruiter als eerste doelman. De keeper raakte aan het begin van het seizoen geblesseerd. Dat leidde er toe dat Jorn Brondeel inmiddels al elf duels keepte. De Belgische doelman deed dat de afgelopen weken tegen Ajax en FC Emmen ook naar behoren. De nieuwe trainer Zeljko Petrovic kiest nu toch voor een andere optie in de degradatiekraker tegen ADO Den Haag.

Petrovic op de persconferentie in gesprek met het Brabants Dagblad: “Dat hebben we zo afgesproken. Ik heb twee gesprekken gehad met Jorn Brondeel. Die heeft het heel professioneel opgepakt, klasse van die jongen.” Samen met keeperstrainer Harald Wapenaar sprak Petrovic met Brondeel.  “Maar toen waren er al afspraken gemaakt. Jorn is natuurlijk teleurgesteld, maar heeft het goed opgepakt.” Met Arijet ‘Aro’ Muric kiest Petrovic nu voor een jongeling. Petrovic: “Hij is een heel groot talent.”

Opvallend is het wel. De 27-jarige Brondeel was over het algemeen reservekeeper. Voor NAC, FC Twente en nu Willem II kwam hij tot 39 duels in de Keuken Kampioen Divisie en 28 in de Eredivisie. Namens Lierse SK en Antwerp keepte hij 45 duels op het tweede niveau van België. De 22-jarige Muric staat al jarenlang onder contract bij Manchester City. Dat leverde hem niet veel duels op. De teller staat op vier duels in de Championship, 2 op het tweede niveau in Spanje en daarnaast eentje voor NAC in de Eredivisie. Wel speelde hij al 16 interlands voor Kosovo.

Naast een keeperswissel moest Petrovic ook nog in het centrum puzzelen. Freek Heerkens is vanwege een blessure niet inzetbaar. De verdediger vormde met Sebastian Holmen het verdedigende duo tegen FC Emmen. Jan-Arie van der Heijden zou tegen Emmen de vervanger zijn. Komend weekend wordt huurling Sven van Beek naast Holmen verwacht. De andere Feyenoord huurling, linksback Ian Smeulers, is nog niet wedstrijdfit.