Pinas wil nog niet over toekomst nadenken

ADO Den Haag pakte gisteren verrassend een punt tegen Vitesse. Op bezoek in Arnhem werd het 0-0. Toch geldt ADO Den Haag nog altijd als een belangrijke kanshebber voor één van de twee plekken die aan het einde van het seizoen degradatie betekenen. Ondertussen komt er ook steeds meer onduidelijkheid over volgend seizoen.

Neem Shaquille Pinas. De verdediger heeft in de Residentie een aflopende verbintenis. De kersverse international van Suriname was vorig jaar één van de smaakmakers. Dit seizoen gaat Pinas mee in de negatieve spiraal. Desondanks is er nog voldoende belangstelling voor de pas 23-jarige verdediger.

Pinas in gesprek met De Telegraaf: “Er is interesse van andere clubs, maar ik heb ook een aanbieding van ADO om bij te tekenen. Voorlopig wil ik daar nog geen beslissing over nemen.” Dat heeft er alles mee te maken dat Pinas zich voorlopig wil focussen op andere zaken. Pinas: “omdat het belangrijk is dat we ADO in de Eredivisie houden”. De verdediger vervolgt: “Natuurlijk denk je na over je eigen toekomst. Als ik zou zeggen dat ik dat niet doe, dan zou ik maar wat zeggen.”

De centrale verdediger: “Vorig jaar werd ik nog in verband gebracht met clubs als Feyenoord en AZ. Toen hadden we een vaste achterhoede en draaide ik een heel stabiel seizoen. Nu is dat heel anders en komt er veel druk op mijn schouders terecht, waardoor ik mindere wedstrijden speel.”

Bij ADO Den Haag zijn er naast de nodige aflopende verbintenissen ook een aantal spelers met een clausule. Die clausule stelt spelers bij een degradatie in staat om transfervrij te vertrekken.