Pittige loting voor Feyenoord en Vitesse in Conference League

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

De Conference League viert komend seizoen haar jubileum. Met AZ, Feyenoord en Vitesse is het Nederlands voetbal in dit toernooi goed vertegenwoordigd. Vandaag werd er geloot voor de groepsfase van dit derde Europese toernooi.

AZ had bij de loting een status als groepshoofd. Zodoende hebben de Alkmaarders een op papier eenvoudige opgave. Het treft de Roemeense kampioen CFR Cluj die na verliespartijen in de voorrondes van de Champions League en Europa League in de Conference League terecht is gekomen. Naast Cluj treft AZ het Tsjechische Jablonec en het Deense Randers FC. Laatsgenoemde ging over twee duels in de voorronde van de Europa League maar net kopje onder tegen Galatasaray.

Feyenoord was als tweede geplaatst. De ploeg van Arne Slot ontloop AS Roma en Tottenham Hotspur maar heeft met Slavia Praag op papier nog wel een pittige tegenstander. En uit Pot 3 kon Feyenoord het met Union Berlin niet zwaarder treffen. Union Berlin knokte zich in de Bundesliga verrassend naar een Europese positie. Bij Union Berlin is Sheraldo Becker een bekende naam voor de Nederlandse voetbalfan.  Als vierde ploeg treft Feyenoord de Israëlische kampioen Maccabi Haifa, de ploeg van Tjaronn Chery. Met Praag, Berlijn en Haifa hebben de fans van Feyenoord wel de mooiste voetbalreizen te pakken.

Vitesse ging vandaag ook de kokers in na de verrassende zege op Anderlecht. Europese overwintering wordt met Tottenham Hotspur en het ambitieuze Stade Rennes een enorm karwei. Normaliter is de derde plaats het hoogst haalbare. Maar wie weet wat een verrassing plus twee zeges op het Sloveense NŠ Mura kunnen doen. Ook dat is niet makkelijk. Mura is de kampioen van Slovenië en kwam via de voorronde van de Champions League en Europa League in het derde Europese toernooi.