Pratto blijft bij Feyenoord en gaat voor kans

Feyenoord haalde op aandringen van trainer Dick Advocaat een sluwe spits uit Argentinië. De ervaren Lucas Pratto gaf Advocaat meer aanvallende opties. Toch verdween hij na een aantal matige prestaties al snel naar het tweede plan.

De afgelopen zes duels kwam de 32-jarige Pratto niet in actie. Volgens het Algemeen Dagblad heeft Feyenoord nu ook al te kennen gegeven dat Pratto mag terugkeren naar Argentinië. De voormalig international van Argentinië kiest echter voor een langer verblijf in Rotterdam-Zuid. Dat had ook te maken met de huidige reisbeperkingen tussen beide landen.

Pratto kwam begin januari op huurbasis naar Rotterdam-Zuid. De aanvaller, in eigen land ook wel ‘De Beer’ genoemd, werd direct voor de leeuwen geworpen. Pratto kreeg basisplaatsen tegen Sparta en PEC Zwolle. Hij trof nog wel de paal maar scoorde niet. Tegen Ajax, AZ en SC Heerenveen kreeg hij invalbeurten. Daarna bleef het stil. Jorgensen en Bozenik kregen de voorkeur.

Feyenoord zal dan ook niet snel van plan zijn om het verblijf van Pratto na dit seizoen te verlengen. Feyenoord huurt hem tot het einde van het seizoen van River Plate.