PSV verwacht geen transfers in januari

Credits: Marco Oomen Fotografie

Toon Gerbrands strijdt als directeur met PSV nog op drie fronten mee. In de Eredivisie staat het tweede, de club is nog actief in de TOTO KNVB Beker en ook een verlenging van het Europa League werd afgedwongen.

Gerbrands laat in het Eindhovens Dagblad weten geen versterkingen in januari te verwachten. Gerbrands: “Je kunt het nooit exact voorspellen, maar we zijn op dit moment niet actief op zoek naar versterking voor nu.” Wel is het zo dat PSV eigenlijk niet zonder zomerse transfers kan. “Elk jaar vinden bij PSV transfers plaats. Het is onderdeel van ons business-model en daarbij zit soms wat mee of tegen. Wanneer transfers precies vallen, is nooit helemaal te voorspellen. Wel zijn elk jaar verkopen nodig om zwarte cijfers te schrijven en we proberen daar ook ieder seizoen op te koersen. Het is al acht jaar op rij gelukt en ook nu kan dat tot 1 juli nog. Binnen deze club zit genoeg ervaring om die dingen goed te managen.”

Dit seizoen nog lege stadions

Voorlopig zijn de stadions in Nederland nog leeg. Gerbrands verwacht niet dat dit op korte termijn gaat veranderen. Gerbrands: “Als het meezit, worden op een gegeven moment denk ik in fases de beperkingen opgeheven. In april, mei al 35.000 mensen in een voetbalstadion? Ik verwacht dat zeker niet en we hebben daar bij PSV ook rekening mee gehouden. Als er over een paar maanden uitzicht is op meer en we met een duidelijk verhaal naar onze sponsoren en seizoenkaarthouders kunnen, ben ik wat dit betreft een heel tevreden mens. Een van de mooie dingen in het afgelopen jaar vond ik opnieuw de manier waarop je hier in Eindhoven de dingen kunt regelen met elkaar. Alle credits hiervoor ook naar onze supporters, die ons ondanks de onzekerheid over de thuiswedstrijden zo geholpen hebben. Voor dit seizoen reken ik wat betreft de mogelijkheid om toeschouwers toe te laten eigenlijk nergens meer op. Alles wat eventueel nog zou mogen, is meegenomen.”

30 miljoen euro verlies

Ook financieel zijn de lege stadions een uitdaging. Gerbrands: “Dat is echt ontzettend zonde en kost ons alleen al om die reden zo’n anderhalf miljoen euro per Europese ronde. Als je terugkijkt, hebben we vijf thuiswedstrijden in de Europa League gemist en ook dat heeft meerdere miljoenen gekost. Het is moeilijk om nu al exacte cijfers te geven, maar de eerdere prognose van 30 miljoen euro omzetverlies hebben we gelukkig weg kunnen schuiven. We rekenen door de overwintering in Europa, de NOW-regeling en de loyaliteit van sponsors en supporters nu met scenario’s die uitgaan van ongeveer 12 miljoen verlies aan omzet, maar dat getal is slechts indicatief en definitief is het natuurlijk pas eind dit seizoen te zeggen. Voor ons het belangrijkste is dat wij een stootje konden en kunnen hebben en dat we elk jaar een elftal neerzetten dat om de prijzen kan spelen. Dat zal ook dit jaar weer onze inzet zijn.”

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: PSV verwacht geen transfers in januari | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.