PSV voor vervolg Europees avontuur naar Spanje en Frankrijk

GEPA pictures/Red Bull Content Pool // SI201307310259

Een mooie maar uitdagende loting voor PSV in de groepsfase van de Europa League. Na de uitschakeling door Benfica in de voorronde van de Champions League gaat PSV nu op herkansing.

In Groep B treft PSV met Real Sociedad, Sturm Graz en AS Monaco een aantal aansprekende Europese namen. Zo is Real Sociedad de nummer vijf van La Liga. Bekende namen zijn Alexander Isak en Mikel Oyarzabal.  En ook AS Monaco mag er zijn. De nieuwe ploeg van Myron Boadu eindigde het afgelopen seizoen als derde in de Ligue 1. In de voorronde bleek Shakter Donetsk over twee duels te sterk. Als derde ploeg is daar Sturm Graz wat in het geweld van Red Bull Salzburg en LASK Linz als derde in de Oostenrijke Bundesliga eindigde.

PSV heeft in ieder geval een vervolg in Europa. Na zeges op Galatasaray en FC Midtjylland wil men nu ook in de Europa League sterk voor de dag komen. Door de entree van de Conference League zullen de nummers 1, 2 en 3 van de Europa League groepsfase ook na de winter nog actief zijn in Europa. De nummers één en twee gaan door in de Europa League. Hierbij gaat de groepswinnaar naar de laatste zestien en treft de runner-up een nummer drie uit de Champions League. De nummer drie speelt een knockout duel tegen een nummer twee uit de Conference League.

Later vandaag wordt er nog geloot voor de Conference League. AZ, Feyenoord en Vitesse zijn daar de Nederlandse inbreng.