PSV wil Braziliaanse verdediger naar Eredivisie halen

Photo: GEPA pictures/ Walter Luger // GEPA pictures/Red Bull Content Pool

PSV aast nadrukkelijk op een oude bekende van trainer Roger Schmidt. De Braziliaanse verdediger André Ramalho moet deze zomer de overstap gaan maken naar Eindhoven, zo melden zowel Voetbal International als het Eindhovens Dagblad.

André Ramalho Silva werkte al twee keer eerder samen met Roger Schmidt. Dat deed hij bij zowel Red Bull Salzburg als Bayer Leverkusen. Na een teleurstellend avontuur in de Bundesliga keerde de geboren Braziliaan na een tussenstapje op huurbasis bij Mainz weer terug bij Red Bull Salzburg. De alleenheerser van het Oostenrijkse voetbal is nog altijd zijn broodheer. Daar is de 29-jarige verdediger ook de reserve-aanvoerder.

Ramalho heeft in Salzburg nog een contract tot volgend jaar zomer. Om die reden worden er geen grote problemen verwacht rondom zijn transfersom. Ook zijn persoonlijke eisen zijn voor PSV geen enkel probleem. Het zou betekenen dat Schmidt weer een echte rechtsbenige centrale verdediger heeft. Jordan Teze zou dan kunnen terugkeren naar de rechtsbackpositie. Die positie wordt vacant omdat Denzel Dumfries zijn zinnen heeft gezet op een transfer.