PSV wil in januari afscheid nemen van acht spelers

De huidige maatregelen hebben er toe geleid dat het profiel van Jong PSV drastisch is veranderd. Vanwege een gebrek aan jeugdwedstrijden zijn een groot aantal talenten vervroegd doorgestroomd. Het betekent wel dat een aantal oudere talenten moeten vertrekken.

Maar liefst acht talenten kunnen deze transferperiode uit Eindhoven vertrekken. Voor hen is er geen uitzicht op een kans in het eerste elftal. Het gaat om Chris Gloster, Rico Zeegers, Justin de Haas, Robin Schoonbrood, Djenairo Daniels, Gregory Kuisch, Andrew Mendonca en Koen Oostenbrink.

Voor de naam van Gloster is opvallend. In 2019 betaalde PSV juist nog een transfersom aan Hannover ’96 om de Amerikaanse back naar Eindhoven te halen. In Eindhoven wist de speler de hooggespannen verwachtingen niet waar te maken. Op dit moment heeft hij dan ook geen basisplaats bij Jong PSV. Naast Gloster hebben alleen Schoonbrood en De Haas ervaring in de Eerste Divisie.

Gloster heeft in Eindhoven nog een contract tot de zomer van 2022. De overige zeven spelers hebben in Eindhoven een aflopend contract. Deze verbintenissen zullen sowieso niet verlengd worden.

Update 7/1: Djenairo Daniels heeft een contract tot 2022 getekend bij FC Utrecht. De negentienjarige aanvaller sluit daar in eerste instantie aan bij de selectie van Jong FC Utrecht. Namens Jong PSV kwam hij dit seizoen tot 3 duels.