PSV wil transfer van Drommel deze week afronden

Credits: Marco Oomen Fotografie

PSV lijkt zich deze zomer te gaan versterken met doelman Joël Drommel. De nummer twee van de Eredivisie is al in gesprek met FC Twente over de transfervoorwaarden. Volgens Voetbal International, het Eindhovens Dagblad en De Telegraaf kan er mogelijk deze week al een akkoord worden bereikt over de transfersom.

De 24-jarige Drommel heeft weliswaar een aflopende contract in Enschede, toch kan FC Twente een transfersom vragen. De Tukkers hebben een eenzijdige optie om het contract te verlengen. Dat hebben ze nu in de onderhandelingen als stok achter de deur. Voetbal International verwacht dat PSV maximaal vier miljoen euro voor de doelman moet betalen.

Het zet de keeperscarrousel in Nederland verder in beweging. De tweede doelman van PSV, Lars Unnerstall, tekende al een contract bij FC Twente. Ondertussen is het de vraag wat de plannen van PSV zijn met Yvon Mvogo. De Zwitserse doelman werd afgelopen zomer voor twee jaar gehuurd van RB Leipzig. De grote vraag is of dat nog wel een houdbare situatie gaast worden. Drommel lijkt te zijn gehaald als nieuwe eerste keeper.

Ook in Amsterdam houden ze de situatie in de gaten. Drommel werd gezien als een potentiele opvolger van André Onana, na zijn dopingslippertje, komt het deze zomer niet tot een vertrek van de doelman. Maarten Stekelenburg is de eerste doelman en de jonge Kjell Scherpen zit daar nog achter. Ook Red Bull Salzburg grijpt mis. De Oostenrijkse alleenheerser had Drommel graag aangetrokken. Drommel voelt meer voor een overgang naar een Nederlandse topclub.