PSV wint maar gaat niet door in Europa

Ondanks een zege is PSV uitgeschakeld in Europa. In het eigen Philips Stadion leek men lange tijd op weg naar de volgende ronde. Met een 2-0 stand was de 4-2 nederlaag in Griekenland namelijk weggepoetst. Vlak voor tijd incasseerde PSV toch nog een dure tegentreffer. Na die goal kwam PSV in de blessuretijd niet meer voor het doel van Olympiakos.

PSV was in de eerste helft veel te sterk voor Olympiakos. De 2-0 ruststand was niet meer dan terecht. Twee keer was het Zahavi die scoorde. Zijn tweede goal was de meeste fraaie. De ervaren aanvaller krulde een vrije trap onhoudbaar binnen. Daarmee zat PSV op rozen. Zeker omdat de club kon terugkijken op een prima eerste helft en Olympiakos nauwelijks een vuist kon maken.

Na rust kwam PSV minder uit de verf. De ploeg van Roger Schmidt kwam zelfs twee keer goed weg. Olympiakos trof twee keer de lat. Toch hield PSV stand. Daarna was PSV zelfs nog dichtbij de 3-0. Een afstandsschot van Donyell Malen eindigde echter op de paal. Nog steeds was er niets aan de hand voor PSV. Er was echter niet gerekend op Ahmed Hassan. De Egyptische aanvaller scoorde vlak voor tijd uit een rebound.

Leicester City en Bayer Leverkusen uitgeschakeld

Elders in Europa waren er grote verrassingen. Na de uitschakeling van Napoli en Hoffenheim werden vandaag nog meer grote clubs uit Europa geknikkerd. Zo ging Leicester City op eigen veld met 0-2 ten onder tegen Slavia Praag. Het treffen in Tsjechië eindigde eerder in 0-0. Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz verloor juist op eigen veld van Young Boys (0-2). De heenwedstrijd eindigde al in 3-4 voor de Zwitsers.

Het Nederlands getinte Club Brugge had uitstekende papieren na de 1-1 in Oekraïne. Vandaag verloor men op eigen veld echter van Dinamo Kiev. Het werd in Brugge 0-1. Manchester United, AS Roma en AC Milan kwamen niet in de problemen en gaan naar de achtste finales.